ylapalkki

ylapalkki

16 August 2016

Puolikas arkea paketissa

Melkein jo alkaa tuntua arjelta elo täällä. Poikien koulu tosin alkaa vasta 1.9. joten monta päivää on täytettävänä edessä!

Kiersin ja kaarsin webbismaailman vinkkisivustot, keskusteluketjut ja turisti-infot kirjatessani ylös puuhalistaa tuleville päiville.


Nämä kaksi vesseliä, kun ovat aika liikkuvaista sorttia eli muuttuvat levottomiksi, jos eivät pääse purkamaan energiaansa edes kerran päivässä kunnolla.


Phnom Pehn on iso kaupunki, joten sitä kuvittelisi, että tekemistä löytyy lapsille paljonkin. Päivät ovat niin kuumia, että ulkona rehuaminen on aika lailla poissa laskuista. Muutaman ison leikkipuiston olemme testanneet (näistä myöhemmin hieman lisää), mutta päiväsaikaan ilman varjoa niissä on lähes mahdoton olla.


Listaan pääsivät muutamat museot ja temppelit (lasten ehdottomia suosikkeja, eh heh heh,)), pari uima-allasmestaa ja ostoskeskuksen puuhapisteet. Ei ihan hurjasti seitsämälletoista päivälle venytettynä!


MUTTA onneksi on edes yksi lasten oma puuhatalo täällä; Kids City!


Talossa on seitsämän kerrosta, joissa jokaisessa on jotain omanlaistaan puuhattavaa eri ikäryhmille. Olemme nyt jakaneet vierailut erillisille päiville. Yhtenä päivänä pojat testasivat carting-radan (tai jotain vastaavaa nimeltään??). Toisena päivänä kiipeilivät aivan hurjiin korkeuksiin hikisinä ja onnellisina (minua huimasi, poikia ei).


Kolmantena päivänä he saivat riehua temppu/puuha/kiipeily/mikä sen nimi nyt onkaan -kerroksessa. Kun saavuimme, paikka oli tyhjää täynnä, ei kaverin kaveria. Pojat olivat hieman pettyneitä. Tovin kuluttua paikalle pelmahti noin kolme bussilastillista koululaisia. En ole eläissäni kuullut karmeampaa meteliä. Kaikki "miljoona" tenavaa huusi KOKO ajan. Jopa isompi minareistani tuli jossain vaiheessa sanomaan, notta jokos olisi aika lähteä, kun korviin sattuu. Pienempää meteli ei tosin häirinnyt yhtään,)


Yksi meille sopiva kerros vielä olisi koluttavana Kids Citystä. Tuk tukitamme sinne varmaankin tänään.


Pojilla on kohta kesälomaa vietettynä kolme kuukautta! Se on TODELLA pitkä aika, siis ainakin minusta, ei ehkä pojista. Muutenkin huomaan, että minareille tekisi hyvää leikkiä muidenkin lasten kanssa kuin toistensa. Heillä tulee helposti riitaa ihan olemattomista asioista. 

Odotan todella innolla toisenkin arkipuolikkaan alkamista eli KOULUA, mutta siihen tuntuu olevan vielä niiiiiiiin pitkä matka!



2 comments: