ylapalkki

ylapalkki

21 August 2016

"Kivoja" kavereita?


Viikonlopusta saatiin  toiselle minarille kaveriksi kuume eli haavelinjalla edetään tämä päivä sisätiloissa: Voih, kun pääsisi ulos! Ilmastoinnin humistessa alkaa ihon pintaan nousta tuskanhiki vaikka sisälämpötila on kohtuullinen. Ulkoilmaa ei voita mikään!


Ulkoilma onkin yksi asia jota kovasti kaipaamme kotomaasta. Täältähän sitä toki löytyy myös, mutta päiväsaikaan on niin kuuma (ilmankosteuden kera, uh+++), että auringon paahteessa ei oikein jaksa ulkosalla juoksennella tahi leikkiä kovinkaan pitkää aikaa. Pimeys taas laskeutuu jo kuudelta, mutta lämpötila puolestaan alkaa laskemaan vasta kymmenen maissa, joten ihan ei "biorytmit" kolahda kohdilleen tenavien ja tropiikin kesken.


Ilmasto ehkä selittää ulkoleikkipaikkojen vähyyden. Phnom Penh:stä olemme toistaiseki löytäneet vain kaksi leikkipuistoa! Auringon paahtaessa metalliset osat (ja niitä on paljon) telineissä ovat polttavan kuumia. Muutenkin puiden vähäinen määrä puistoissa ei anna edes hetken suojaa paahteelta. Nyt olisi tilausta vaikkapa Lappset-firman puisille tuotteille täällä (huom.vink.huom. Emmi, oliko ne sun sukulaisii,)))) ja katoksille.


Jos puistoon päiväsaikaan uskaltaa mennä grillaantumaan niin ilman sadan litran vesipulloa ei kannata lähteä!


Yleinen siisteyskäsitys/roskisten käyttö ei ole suomalaisen näkökulmasta ihan kohdillaan täällä. Eivät leikkipuistot mitenkään varsinaisia kaatopaikkoja ole, mutta roskaläjiä löytyy sen verran tarpeeksi, että pieniä "lisäleikkikavereita" löytyy suhta helposti.Emme kuitenkaan ihan innosta kirkuen ryhtyneet hippaamaan tämä ison rotan kanssa. Lähinnä hätistelin poikia kauemmas, kun tuo vesikauhurokote on meillä listalla vasta tämän kuun lopussa. Pakottivat kuitenkin kuvan "leikkikarvasta" ottamaan. YÖK!
Pidempiaikaiseen riehumiseen paras paikka lienee sisäleikkipaikat (SE RAIKAS ILMA niistä tosin uupuu,(. Niitäkään ei tunnu ihan pilvinpimein olevan, mutta ostoskeskuksissa taitaa kaikissa olla yksi sekä tietty Kids City:ssä.


Keräilen vaikka osoitteista oman postauksen johonkin koloon, jos vaikka joku innostuisi tännepäin tulemaan beibejensä kanssa peuhaamaan. 


Hiljaista on,)No comments:

Post a Comment