ylapalkki

ylapalkki

12 October 2016

Kiulu ja kauha -hommia


Kysyttässä, miten menee, taidan aina vastata enimmäiseksi, notta hiki valuu ja kuuma on. Todellakin hiki valuu vaikkakaan enää ei ole ihan niin kuuma, sillä joulukuun lähestyessä täällä maailman kolkassa alkaa eurooppalaisten rakastamat "lomasäät".

Tosin tällä hetkellä saamme sadetta vielä joka päivä. Muutamana aamunakin on satanut (yleensä sateet tulevat myöhemmin iltapäivällä), joten ilma tuntuu todellakin viileämmältä (IHANAA!), vaikkakin ilmankosteus on yhä tapissa (joo, se hiki valuu siis sittenkin).

Taloyhtiössämme on uima-allas, jota poikien kanssa käytämme joka päivä helpottamaan jatkuvaa hikifiilistä. Vain ukkonen pitää meidät siitä poissa.



Heti, kun tajusimme täältä löytyvän myös saunan (KYLLÄ!), napsautimme poiken kanssa sen oitis päälle. Siellä ei edes toimineet valot, mutta hämärässäkin tajusimme kiukaan siinä todellakin möllöttävän. Kun vastukset vihdoin alkoivat lämmöstä punertaa, suruksemme huomasimme kiukaasta uupuvan monta kiveä. Istuimme hiljaisina lämpimillä lauteilla ja haaveilimme veden heittämisestä kuumia kiviä sihauttamaan.



Valot saimme saunaan nopealla aikataululla, mutta niitä uupuvia kiviä olemme odotelleet reilun kuukauden. Odottavan aika on tuntunut pitkältä. Vitsailimmekin, että kivet on varmaankin tilattu Suomesta saakka (kun kiuaskin on sieltä), joten ei ihme, että kestää ja kestää. Saunan kaipuutamme olemme helpottaneet istumalla silloin tällöin lämpimässä saunassa heittämättä vettä vastuksille.



Naapurit lähinnä naureskelevat odotuksellemme. Heidän on varmaankin vaikea ymmärtää, miksi jatkuvasti hikoileva skandi haluaa hikoilla väkisin vielä lisää. Itseasiassa olemma ainoat, jotka käyttävät uima-allastakaan enää, sillä muiden mielestä vesi on liian kylmää,)))



JA SITTEN! Eilen, kun olimme aloittamassa uimisen, NE TULIVAT! KIVET! Laitoimme saunan oitis päälle. Kun mittari näytti neljääkymmentä (kauempaa emme jaksaneet enää odottaa), iskimme pyllymme lauteille. Varovasti heitimme vettä kiville ja odotimme niiden kuivumista ennen seuraavaa heittoa. Pulahdimme veteen, mikä tuntui IHANAN RAIKKAALTA. Takaisin saunaan. Veteen. Saunaan. Veteen. Saunaan. Veteen. Kaksi tuntia puhdasta iloa.

Taloyhtiö oli ostanut vedenheittoa varten jopa kiulun ja puukauhankin!!! Nyt, kun vielä jostain löytyisi koivu,)



Ja todellakin, kivipaketissa luki selvällä suomella KIUASKIVIÄ. Ei ihme, että kesti.



Ai niin, oota, jotain tuosta saunakuvasta vielä uupui??!






No comments:

Post a Comment