ylapalkki

ylapalkki

05 April 2017

Torilla tavataan - Riverside on my mind

Olohuone! Sitä Riverside on Phnom Penhiläisille. 

Phnom Penhin edessä kohtaavat kaksi jokea, Mekong ja Tonle Sap, joiden rantapenkere on katettu pitkän pätkän. Auringon porottaessa keskipäivällä meno on verkkaista, paitsi tiellä, mutta iltapäivän viilentäessä ilmanalaa joenpenkka alkaa täyttyä väestä. Joenranta on tärkeä kohtaamispaikka asukkaille, olohuoneen jatke, sillä kodit ovat usein pieniä tai niitä ei ole lainkaan.


Hämärtyvässä illassa rantatörmä on kauneimmillaan. Kaupunkia riivaava "julkisten tilojen muovituskin" jää hämässä armollisesti piiloon. Juhlapäivinä, ja niitä on paljon, perheet kokoontuvat syömään illallista Riversiden koko matkan pituudelta. Royal Palacen aukio on täynnä maahan levitettyjä ruokomattoja ja ruokamyyjiä mopoineen. Omia eväitä ei siis tarvitse mukaan ottaa.


Arki-iltaisin voi osallistua vaikka jumppaan tai potkia pientä palloa, lennättää leijaa tai muuten vain chillailla vaikkapa paahdettu maissi suupielessä.


Hieman pohjoiseen Royal Palacen aukiolta on Night Market, joka nimensä mukaisesti aukeaa myöhään ja on avoinna vielä myöhempään. Siellä kannattaa istahtaa matoille pureskelemaan ruokaa, kun on kaartanut myyntikojut läpi. Tori on avoinna torstaista sunnuntaihin.


Jokea pitkin voi myös lipua illallisesta nauttien. Me emme ole sitä vielä kokeilleet, mutta kehuja olemme kovasti kuulleet iltaristeilyn kokeneilta. Sinne siis!


No comments:

Post a Comment