ylapalkki

ylapalkki

25 March 2017

Resupekka

Entäs sitten sitten, kun kaksi hametta, kolmet housut ja viisi paitaa alkavat tympiä tai reikiintyä? Asiaa olen joutunut pohtimaan ankarasti sillä kauppojen kokovalikoima ei ihan mätsää oman kokoni kanssa. Toki otin mukaan muutaman muunkin vaatekappaleen kaappiin pölyttymään, mutta arjessa käyttövaatteiksi ovat muodostuneet juurikin edellä mainitut kymmenen vaatekappaletta. Kaksi paidoista on kulunut puhki ja yhtä hametta olen parsinut matkan varrella.


En, ikävä kyllä, koreile vaatteilla Suomessakaan, mutta seitsämän kuukauden vaatepyöritys muutamalla kangasrievulla alkoi jo ottaa koville tyylitaidottomallekin ihmiselle.


Ainoaksi vaihtoehdokseni jäi vaatteiden teettäminen räätälillä, jos halusin säästyä mielipahalta sovituskopissa. Naapureiden opastuksella päädyin Oryssei-torin laidalla olevalle kangaskadulle. Tienpätkä on täynnä kangaskojuja. Metri kangasta maksaa kaksi dollaria. Ostin alkuhuumassa kankaat kolmeen paitaan ja yhteen mekkoon, yhteishinta 17 dollaria.


Räätälin löytäminen ei sitten ollutkaan ihan niin jouhevaa. Oryssein yläkerta on täynnä ompelukoneita hurruttavia naisia ja miehiä, mutta minut nähdessään kaikki vain hymyilivät kauhuissaan päitään pudistellen. Mukanani oli vanha rikkinäinen paitani, jonka raunioista toivoin uusien paitojeni ja mekkoni saavan uuden elämän. Ei onnistunut. Sama juttu torin laidoilla olevien räätaleiden kanssa! Murtuneena tuk tukkeilin kotiin kangaskassinin kanssa.


Kotikatu kullan kallis on! Sieltä se löytyi, minulle suopea räätäli! Omistajan tytär puhuu jopa englantia hieman. Jätin säkkini ja rikkinäisen paitani. Odotusaika oli piiiitkä, siis henkisesti, ei ajallisesti (viisi päivää).


Saadessani vihdoinkin monistetut vaatteeni käteeni olin itkeä ilosta. Saumat olivat niin kauniisti tehty, vaatteet juuri oikean kokoisia ja hinta ompelulle per vaate seitsämän dollaria. Kolme paitaa ja yksi halattimekko maksoivat kankaineen yhteensä 45 dollaria eli vähän päälle kympin per vaate.


Seuraavat päivät oloni oli kuin muodin kuningatar uusissa vermeissäni! Mutta mikäänhän ei koskaan riitä, joten olen jo teettänyt pari mekkoa ja puolihameenkin lisää, ja aina uskollisesti samasta vanhasta paidasta (paitsi puolihametta,). Kunhan täältä kotiudun niin vaatekaappini näyttäneet aika monotoniselta!

No comments:

Post a Comment