ylapalkki

ylapalkki

15 September 2016

ABC ja tuk tuk hurisee

Alkoihan sekin sitten vihdoin eli KOULU! Kyllä sitä jo tuli odotettuakin (ainakin minun). Reilu pari viikkoa sitten surautimme tuk tukilla tutustumaan uuteen kouluun.


Päivä oli kuuma (kuten ne aina ovat), ja vatsassa pojilla kurisi jännitys. Tutustumipäivä oli uusille oppilaille tarkoitettu kevyt kierros koulun alueella. 


Kiltisti kiersimme letkan perässä paahtavan auringon alla. Koulun alue on suhteellisen suuri. Se on jaettu kolmeen osaan; päiväkotiin, alakouluun ja yläkouluun.


Joka puolella kävi kova kuhina. Sudit sutivat ja luudat huiskivat. Koulun alkuun oli kaksi päivää, mutta moni asia tuntui olevan aika vaiheessa vielä (hieman karikoiden sanottuna, ranskalaiseen tyyliin,).


Koululta löytyi iso tekonurmikenttä jalkapallomaaleineen, uima-allas (sinne olisi varmaankin jokainen halunnut hypätä saman tien!) sekä ihanasti ilmastoitu sisäkenttä houkuttelevine koripallokoreineen. 


Ei hassumpaa!


Luokkahuoneita emme päässeet vielä ihastelemaan, ja ehkä siksi pojat olivat myrtseinä,)))))


Ensimmäinen varsinainen koulupäivä oli torstaina 1.9. 
Koulu alkaa joka päivä kello kahdeksan ja loppuu kello kolme, paitsi keskiviikkoisin, jolloin opetus loppuu jo yhdentoista jälkeen. Koululle voi vielä jäädä syömään ja leikkimään pitkä tauon ajaksi eli kello yhteen saakka.
Kotomaan koulumatkaan verrattuna (vähintään yksi tunti suuntaansa) tämä uusi matka sopii minulle paremmin kuin mahtavasti. Lähtö kotoa noin kymmenisen minuuttia ennen koulun alkua tuk tukin hurinasta nauttien!


Ensimmäinen  koulupäivä oli jännä! Häliseviä, luokkahuoneita etsiviä lapsia vanhempineen oli joka puolella puhumattakaan uusista luokkakavereista ja uudesta opettajasta.


Isoveli joutui kauhukseen Suomen neljättä luokkaa vastaavalle luokalle! Aloittavat rontit Ranskassa koulun kuusivuotiaina, joten yhdeksänvuotias on siellä sitten nelosella. Tämä aiheutti pojalle vatsanväänteitä ja kivistystä parina ensimmäisenä päivänä tosi paljon. Muutaman kouluviikon jälkeen onneksi tilanne on rauhoittunut (vatsassakin). Hän (ja opettaja) on ymmärtänyt, että joitakin asioita ei vain vielä voi osata eli niitä käydään sitten pulmatilanteen eteen tullessa läpi. Koulu on myös tottunut erilaisista kouluympyröistä tulleisiin lapsiin, joten tukiopetussyteemi tuntuu olevat aika kattava.


Kuusivuotiaalle taas kävi todella hauska tuuri. Hänen opettajansa on Suomessa olleen opettajan kolleega!!! Jean-Loup vaihtui (Janne-Suden kaveriksi) Marie-Loupksi (no, ok Marie-Laureksi,). Tämä hauska yhteensattuma on auttanut minimiehn sulahtamista uuteen kouluun isosti.



Nyt kahden viikon kouluharjoittelulla huristellaankin jo ihan innoissaan kouluun aamuisin ABC:tä opiskelemaan. Uimatunnitkin alkoivat tällä viikolla! Jokaisella luokalla on yksi tunti uintia joka viikko marraskuun loppuun saakka ainakin.


Viikonloppuna on edessä koulun vapaa-ajantoiminnan esittelypäivä. Sitä odotetaan innoissaan! Ohjelmassa pitäisi olla ainakin sitä KORISTA!


ABC.


No comments:

Post a Comment