ylapalkki

ylapalkki

20 February 2017

Ananasakäämä


Kasvun seuraaminen on ihanaa, oli sitten kyseessä tenavat tahi rehut! Kun muutimme tänne päätin laittaa siemeniä "maahan" heti, kun se on mahdollista. Erinäisiä siemeniä olen maitopurkkeihin heitellyt, ja osa on jopa onnistunutkin. Hauskin tuttavuus kaikista on kuitenkin ananas!


Sitä voi kokeilla jopa pohjolassa kunhan valo riittää (kasvilamppu voi olla tarpeellinen lisä tosin talven yli punnerrettaessa).


Ananas ei ole turhan vaativa kasvi. Istutusta varten tarvitsee vain ostaa ananas, purnukka sekä multaa (vaatimaton istustumulta on aivan riittävä koko kasvukaudeksi).



Kun olet nauttinut itse hedelmän niin jätä kaunis hattu kuivahtamaan pariksi päiväksi. Tärkeää on, että keltaista osaa ei jää vaan se kuivatetaan pois. Istuta hattu purkkiin.


Kasvia ei kannata kastella alhaalta, koska sen juuret ovat vaatimattomat. Kasvi ottaakin kaiken tarvitsemansa lehtien välityksellä, joten kastele sitä ylhäältä päin. Keskelle "ruusukkeeseen" on hyvä jäädä "lammikko" kastelun yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa sen voi istuttaa isompaan astiaan.


Ananas kasvattaa yhden hedelmän. Satoa voi odotella noin vuoden sisällä. Omani ovat nyt olleet purkeissaan noin viisi kuukautta. Kivasti kasvavat, mutta vielä ei ole itse herkkua näkynyt. 


Viikonlopun telttaretkellämme bongasin kuvissa olevia (hedelmällisiä) ihanuuksia paljon. Ilokseni niissä oli kauniita ananaksen alkuja kaikissa. Kun palaamme Suomeen aion kokeilla näitä hurmureita myös siellä! Ne on niin kauniita!



Ylemmässä kuvassa ovat molemmat söpöliinini, Elli ja Nelli. Lajikkeet ovat erilaiset, ja niiden kokosuhdekin on pysynyt samana koko kasvumatkan vaikka istutin ne lähes samaan aikaan.


Lurps!


No comments:

Post a Comment