ylapalkki

ylapalkki

25 September 2017

Herrasmiesten iso ajo – lähtölaukaus Movemberille


Sunnuntaina kello soi puoli seitsemän. Oli aika kaivaa kamera esiin ja sujahtaa Yuliannan kanssa tuk tukin hellään kyytiin. Kohteenamme oli klassikkomoottoripyörien kokoontumisajot!
 
Syyskuun 24. oli kansainvälisen The Distinguished Gentleman’s Ride –tapahtuman SE päivä. Yhteensä 95 591 rekisteröitynyttä ajajaa, kaikkiaan 91 maassa, kokoontui ajamaan sekä pitämään hauskaa tyylillä ja ennen kaikkea keräämään rahaa miesten terveyden edistämiseksi.

Kerätyllä rahalla on kaksi merkittävää kohdetta miesten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi: eturauhasen syövän tutkimus ja hoito sekä miesten mielenterveyden edistäminen.
Eturauhasen syöpä on maailmanlaajuisesti miesten toiseksi yleisin syöpä. Suomessa se on kuitenkin miesväestön yleisin syöpä. Uusia tapauksia todetaan Suomessa joka vuosi 4 000-5 000.

Itsemurhista kolme neljästä on miesten tekemiä. Maailmanlaajuisesti vuosittain kuolee 510 000 miestä oman käden kautta. Se on yksi joka minuutti!


The Distinguished Gentleman’s Ridetapahtumassa kerätyt varat ohjataan Movember-liikkeen kautta tukemaan eturauhasen syövän sekä miesten mielenterveyden tutkimusta ja hoitoa.

Phnom Penhin Fox-kahvilaan ajajia kokoontui aikaisin aamulla yhteensä 129. Kuten Yulianna viime vuodesta muisteli, niin näky oli komea. ”Mopoista” en mitään ymmärrä tahi jaksa niistä kiinnostua, mutta tyylikäs mies on aina tyylikäs mies! Tosin myönnettäköön, aika moni kaksipyöräinen oli aika komea myös, puhumattakaan niistä kahdesta sivuvaunullisesta moottorilaitteesta.

Kambodzan ryhmä on kerännyt nyt rahaa yhteensä 4 260$. Maailmanlaajuisesti rahaa on kerätty tähän mennessä (26.9.) melkein 4,5 miljoonaa dollaria! Tavoite on viisi miljoonaa eli ei enää paljoakaan ole matkaa siihen.
Suomessa puolestaan oli 52 rekisteröitynyttä ajajaa, ja kerätty summa on 1 605$.
 
  Halutessasi osallistua keräykseen, se onnistuu TÄÄLTÄ.
Käykää ihmeessä tsemppaamassa lahjoituksella Suomessa ajaneita kuljettajia!


Vihdoinkin on aika aloittaa ajo! Kun reilut sata moottorilla varustettua laitetta hyrähtää käyntiin samaan aikaan (hyrähtää ei ehkä kuvaa ääntä aivan parhaiten) ja rengaskumien tuoksu täyttää kadun, siirryn katukivelle istumaan kamerani kanssa. Yulianna on istahtanut kiiltävä kypärä päässään ”pelkääjän paikalle” odottamaan varsinaista starttia. Näky on vaikuttava ja letka pitkä!

The Distinguished Gentleman’s Ridetapahtuma sai alkunsa Sydneyssä, Mark Hawwan saatua inspiraation TV-sarja Mad Menin Don Draperin kuvasta, jossa hän istuu klassikkopyörän selässä tyylikkäässä puvussaan.

Ensimmäisessä ajossa, vuonna 2012, oli mukana 2 500 ajajaa yhteensä 64 kaupungissa. Suosion innoittamana Hawwan halusi yhdistää tapahtumaan hyväntekeväisyyden. Seuraavana vuonna tapahtuma keräsikin jo 11 000 ajajaa ja 277 000$ eturauhasen syövän tutkimukseen! Vuosi vuodelta tapahtuman suosio on kasvanut kuin myös kerätty summakin. Vuosi 2016 oli ensimmäinen yhteistyövuosi Movember-liikkeen kanssa. 

Napsin innoissani kuvia iloisista ajajista moottoripyörien sujahtaessa ohitseni yksi toisensa jälkeen lupsakasti päristen. 

Tämän vuoden ajo oli alkanut!


PS.
Marraskuuhun vielä kiva tovi aikaa eli mukavasti ehtii suunnitella Movember-viikset ja ottaa osaa seuraavaan tempaukseen! Lisää tietoa tapahtumasta ja siihen osallistumisesta löytyy TÄÄLTÄ.No comments:

Post a Comment